Toast met geitenkaas en gedroogde Glorius ham

Toast met gegrilde geitenkaas, veenbessen en gedroogde Glorius ham

Ingrediënten 2 pers.

  • 1 zuurdesembroodje
  • 500 gr jonge geitenkaas (niet te droog)
  • 300 gr fijngesneden gedroogde Glorius ham
  • 100 gr veenbessen

Bereiding

Snij het zuurdesembrood in de gewenste dikte. Besprenkel met wat olijfolie en gril deze wat op voorhand. De truc hier is ervoor zorgen dat hij lichtjes bruin wordt maar niet te donker. Draai de toast ook om zodat beide kanten lichtjes gekleurd zijn. Bedek nu 1 laag met geitenkaas die je schijfjes hebt gesneden. Probeer zoveel mogelijk van de toast te bedekken. Zo vermijd je dat de zijkanten van de toast verbranden tijdens het grillen. Voordat je de kaas begint te grillen zet je eerst een potje op het vuur om de veenbessen in aan te stoven. Indien ze mooi beginnen te compoteren, voeg je een koffielepeltje suiker toe. Grill nu je geitenkaas tot ze een mooie goudbruine kleur geeft. Bedek met roosjes gedroogde Glorius ham en vul de lege ruimtes met veenbessen. Werk af met wat groene takjes.

Terug naar overzicht

Ook een Glorius gerecht gemaakt?

Mail je recept door naar info@glorius.be. We zetten jouw recept graag op de kaart!