Opgevulde soesjes met Glorius ham

Tapas bord met opgevulde soesjes van Glorius ham

Ingrediënten 2 pers.

  • 800 gr water
  • 15 gr zout 
  • 5 gr peper
  • 300 gr boter (blokjes)
  • 480 gr bloem
  • 9 eieren
  • 200 gr cheddar/ Oud Roeselare
  • 200 gr Glorius ham

Bereiding

Water met peper en zout opwarmen, boter toevoegen en laten smelten. In 1 trek bloem toevoegen, mengen en drogen op een laag vuur. In batteur (vlinder) per 3 eitjes toevoegen, telkens mooi laten opnemen. Kaas toevoegen en mengen. Glorius Ham toevoegen en mengen. Spuiten in vorm (grijze matten). Afbakken op 150°C, 30 min.

Deze soesen kunnen opgevuld worden met zachte roomkazen, boursin aangemaakt met wat room of een hammousse. Kan gedresseerd worden met toefjes Glorius charcuterie en chips van gedroogde Glorius ham.

Terug naar overzicht

Ook een Glorius gerecht gemaakt?

Mail je recept door naar info@glorius.be. We zetten jouw recept graag op de kaart!