Stoofpotje Glorius

Stoofpotje van Glorius schouder met St. Bernardus bier

Ingrediënten 2 pers.

  • 1 varkensschouder Glorius 
  • 3 flesjes St. Bernardus van 12
  • 3 ravier champignon de paris 
  • 6 sjalot fijngesneden
  • 5 oranje wortels
  • tomatenpuree
  • tomaten blokjes in blik 
  • koekkruiden
  • paprikapoeder
  • 2l fond Brun
  • tijm/laurier
  • kruidnagel/steranijs
  • mange-tout/erwtjes 

Bereiding

Snij de Glorius schouder in gelijke stukken maar niet te klein. Kruid de blokjes met peper en zout en wat paprikapoeder. Kleur de blokjes schouder in een hete pan tot alle blokjes goed bruingebakken zijn. Giet de blokjes in een plaat en blus de warme pan met wat bruine fond. Houd deze aan de kant. Neem nu een diepe pot en voeg er wat boter aan toe. Stoof hierin de sjalot samen met de grofgesneden champignons. Voeg wat later ook de wortels toe. Indien goed gestoofd en als er al wat kleuring plaats vindt voeg je een goeie lepel tomatenpuree toe. Laat dit ook even meestoven. Voeg nu ook 3 soeplepels tomatenblokjes toe. Meng de gebakken blokjes varken onder de massa en blus de hete pot met de Sint-Bernardus. Voeg daarna ook het vocht van de pan en de rest van de bruine fond toe. Voeg een koffielepel koekkruiden/paprikapoeder toe, 2 kruidnagels en 3 steranijs in de pot net zoals de 2 takjes tijm en 2 blaadjes laurier. Laat deze pot op een laag vuurtje 4 uur sudderen. Na de 4 uur mag je af smaken met peper en zout.

Werk de stoofpot af met wat groentjes naar keuze. Zoals: mini broccoli / wortel / Mange-tout / erwtjes / bietjes en rode ui.

Terug naar overzicht

Ook een Glorius gerecht gemaakt?

Mail je recept door naar info@glorius.be. We zetten jouw recept graag op de kaart!