Burger met tomaat / rode ui / puntpaprika

Burger met tomaat / rode ui / puntpaprika

Burger mooi afbakken.
Garneren met fijne tomaatschijfjes (roma tomaten), rode uiringen en puntpaprika.
Afwerken met zelfgemaakte pittige tomatenketchup.

Notities

ZELF TOMATENKETCHUP MAKEN
Voorbereidend werk:
1 ui - 1 teentje look - 1 rode paprika - 2,5 kg verse tomaten
    • Ui fijnhakken
    • Teentje look pellen en door de knoflookpers drukken
    • Rode paprika wassen en in 4 snijden, zaadjes en lijstjes verwijderen en in blokjes van 1 cm snijden.
    • Tomaten spoelen en in 4 snijden.
    • Brengineenpandetomaten,depaprika,deuiendelookenlaatditallesopeenlaagvuursud-
      deren met deksel voor een 40 minuutjes, af en toe roeren. Pureren met de mixer en zeven.
Afwerking:
1 kfl paprikapoeder - 1 kaneelstokje - 10 peperkorrels - 4 kruidnagels - Snuifje cayennepeper - 1 steranijs - 15 korianderzaadjes - 1 blaadje laurier - Stukje verse nootmuskaat - 100 g rietsuiker - 15 cl sherryazijn