Charcuterie

You are here:

1. Glorius ring kruiden

De Glorius ringen, met kruiden er omheen maar ook puur. Deze zijn individueel verpakt en 20 stuks/doos. Deze ringen zijn iets grover van structuur en traag gerijpt tussen onze gedroogde hammen waardoor ze wat zachter zijn van smaak.

2. Droge worst ring

Ondertussen hebben we ook grote ringen van dit assortiment.Onze op ambachtelijke, authentieke wijze gemaakte GLORIUS droge worsten worden vooral als aperitiefhapje of tussendoortje gegeten. Deze droge worst is wat krachtiger van smaak. Eerder wat magerder en fijnere structuur dan een traditionele droge worst. Droge worst is tegenwoordig ook populair in rauwkost en in salades maar ook als garnituur bij warme gerechten.

3. Glorius Coppa

Onze Coppa is de spiering  die licht gezouten wordt  en op artisanale wijze gedroogd tot de perfecte Coppa die door zijn eenvoud veel body en kracht behaald.  Hij werd 12 weken gerijpt.

4. Gedroogde gerookte ham 8 maand gerijpt

De glorius gedroogde ham is minimaal gezouten, gedroogd en héél licht gerookte. De ideale vlees-vetverhouding in ons relatief zware hammen zorgen voor de perfecte smaakbeleving. In combinatie met de hoog kwalitatieve smaak aanwezig in het vlees doordat deze gevoederd werden met kruiden, zoals Tijm, Rozemarijn en Kurkuma bekomen we een mooie intense smaak.

Onze gedroogde hammen zij momenteel ook in blokvorm te verkrijgen. Op hun geheel als ook in blokjes van ong 1kg.

5. Gegrilde beenham

De ideale vlees-vetverhouding in ons relatief zware hammen
zorgen voor de perfecte smaakbeleving.
Ook de ambachtelijke manier van zouten en afkoken
van de hammen vinden hun meerwaarde in de smaak. Alle deelstukken van de ham worden hier benut.
De ham heeft een minimale pekel gekregen waardoor de smaak
van onze ham heel naturel is. achteraf wordt hij gegrild.

6. Gekookte natuurham

Onze relatief zware hammen zorgen voor de perfecte smaakbeleving.

Ook de ambachtelijke manier van zouten en afkoken van de hammen vinden hun meerwaarde in de smaak.

De ham heeft een minimale pekel gekregen waardoor de smaak van onze ham heel naturel is.

7. Glorius salami

Een salami met een fijne korrel, een eigen recept ontworpen door onze vriend Franky Vanderhaeghe die een 2** zaak uitbaat, Hostellerie St Nicolas. Door de mosterdzaakjes geeft de salami een eigen karakter.

8. Salami St. Nicolas

Deze mooie salami word genaamd naar onze bekende kok Franky Vanderhaeghe van het 2** restaurant Hostellerie St Nicolas. Hij heeft voor ons dit recept ontworpen. Heel uniek. We hebben gekozen voor een iets grovere korrel. Met als toevoeging dezelfde kruiden die als nut hebben natuurlijke anti-oxidanten. Heel gezond, maar ook heel uniek. De tijm, rozemarijn en kurkuma kan men proeven als detail in de mond.

9. St. Nicolas bierpaté

Deze Paté geeft wat meer body. Door de aanwezigheid van een sterk bruin bier vanuit onze Hoppestreek Poperinge 'Rookop', bekomt men de mooie smaak die een iets zoetere tint geeft. 

10. Glorius paté

De Glorius paté doet u eerder denken aan de ovengebakken paté van vroeger. Met keukenzout gemaakt wat dan ook wat grijzen uitstraalt. Een ideale grofheid die de perfecte beet geeft. Ool hier hebben we ons niet laten beïnvloeden door de vele industriëlen en hebben we de raad gevolgd om een heel eenvoudig recept te gebruiken. Een mooie basis. 

11. Glorius spek

Door de trage rijping op natuurlijke basis en de toets van onze specifieke kruiden lijkt het of het vlees smelt op de tong. Het heeft de look van een gezouten spek maar heeft veel meer zachtheid in de mond. Perfect als tapas, als afwerking in gerechten en natuurlijk ook als basis krokant gebakken.

12. Glorius Rilette

We hebben bewust gekozen voor een iets grovere rillette. Het belang om het Glorius vlees goed te smaken met op het einde de versmelting van het smout. Om te watertanden tijdens een tapas, of op een toost maar ook perfect met een simpel grof gesneden donkerbruin brood. Afgewerkt met peper van de molen. 

13. Assortiment droge worst

Onze op ambachtelijke, authentieke wijze gemaakte GLORIUS droge worsten worden vooral als aperitiefhapje of tussendoortje gegeten. Deze droge worst is wat krachtiger van smaak. Eerder wat magerder en fijnere structuur dan een traditionele droge worst. Droge worst is tegenwoordig ook populair in rauwkost en in salades maar ook als garnituur bij warme gerechten. Zoawel natuur als gerookt.